beeldverhalen

Zou ik buiten de boekenlijntjes kleuren op deze blog? En ook de filmkunst, met het oog op die sluimerende alzheimer, een woordje gunnen?

Margin Call
Een goede film die tegelijk warm en koud blaast. Filmisch (personages, structuur, spanningsboog, dialogen) dik in orde, maar het gevleide perspectief (beurslui zijn ook maar mensen die scheiden, een huis afbetalen, ontslagen worden en hun hond verliezen) is propaganda waar herr Goebbels zijn rechterarm voor had gegeven. Een vergoeilijkende vertelling over het kapitalisme op speed. En die mooie benen van Demi Moore worden schandalig onderbenut!

J. Edgar
Was de herenliefde toegedaan, introduceerde het nemen van vingerafdrukken, en hield in die kast waar hij zat ook nog flink wat persoonlijke chantagedossiers bij. Beetje eenzijdige biografie? Klachten kan u richten tot regisseur Clint Eastwood.


Drive
Wondermooie film die baadt in een bevreemdend traag ritme. Simpel verhaal maar de acteurs (Ryan Gosling als the strong silent type & Carey Mulligan als love interest) spelen - meestal zwijgend - de pannen van het dak. Vonken dus, en bij chemie is een ongelukje nooit veraf. Veel meer herinner ik me niet, reden waarom ik dus filmbesprekingen moet neerpennen.


Tinker, Tailor, Soldier, Spy
Prachtige spionagefilm gebaseerd op een boek van John le Carré. Onmogelijk na te vertellen of genuanceerd aan te bevelen na 1 bezichtiging. Stel u een appartementsgebouw van 18 verdiepingen voor, en weet dat waar u ook komt er iets uw aandacht trekt.

Comments

Joke said…
Van mij mag je lekker een eind heen kleuren hoor. Een paar goede filmtips zijn ook nooit weg!
Dank Joke, je gaat me toch niet vertellen dat er in je cosy tuinhuisje ook een filmscherm prijkt? Want dan ben ik helemaaaal jaloers ;-)
Joke said…
Haha een filmscherm niet nee, het is immers bedoeld als leeshuisje. Maar ik kan natuurlijk wel films kijken op m'n laptop....maar dat ga ik niet doen hoor, ik wil juist mijn huisje hebben als een toevluchtsoord waar ik ongehinderd door welke media dan ook rustig kan zitten lezen.
Een prachtidee en een betoverend resultaat. Geniet ervan!
Erik said…
Van Tinker Tailor enzoverder had ik hoge verwachtingen, blijkbaar moet ik hem dus inderdaad eens proeven.
Een excellente keuze!

Popular posts from this blog

Crisis of transitie?

vreemde, hoopvolle dagen