vrieskou, incunabel en lucifer

Op de veilingverrassingen is het nog even wachten - paard en koerier moeten zich ten slotte door een steeds minder gastvrij Vlaanderen wurmen. In afwachting bekruipt ons de goesting om mercantiele nuloperaties, bij gebrek aan rekenkunde mag het ook licht winstgevend zijn, uit te voeren. Ook dat sputtert. Immers: ebay is al lang geen veiling meer, maar een rad dat prijsgewijs is vastgeroest hoog boven de hoofden van geïnteresseerden. Dan heb je marktverkoopplaatsen (meestal .nl): daar geraak ik mijn particuliere pretentie niet kwijt. Zelf een online boekenwinkel beginnen? Niet genoeg stock. En dus heb ik me maar tot Catawiki gewend, alwaar de stiefdochters simultaan en onbevlekt hun menstruatiecyclus kunnen aanvatten. Ach, tijd en ruimte, momenteel ontsnappen jullie nog aan mijn greep, maar alleen al het idee ooit met papieren drukwerk mijn haciënda op La Palma en de goede zorgen van Consuela en Alberto te financieren, houdt me gaande in deze - hoe luidt het alweer: interessante? - tijden.

In de tussentijd zoek ik de auteur van een schitterend kortverhaal, al levert mailverkeer naar een derde partij vooralsnog geen antwoord op. Pas op, geen paniek, laatst stond ik in cc bij een mailtje dat ik ongeveer 3 maanden geleden verstuurde omtrent de zwarte beertjes. De eerste partij wordt derde partij, wie weet ben ik op een dag weer eerste partij. Er is hoop, maar is er ook tijd? De fragiliteit van boeken, mensen en boilers: het is pas als ze er niet meer zijn, dat je hun waarde onderkent (idee voor een tv-programma: steek boekensneuper, Perkamentus, Anna of Umberto Eco in een ijskoude ruimte  met een lucifer en een incunabel) maar ik hoop toch dat de auteur waarnaar ik op zoek ben, nog onder ons moge wezen. Zodus, zodoende, in blije verwachting van van alles en nog wat, maar niet zo bijster veel te melden!

Comments

Perkamentus said…
Die lucifer mag je houden... Het bepotelen en besnuffelen van een fraaie incunabel geeft mij voldoende warme gevoelens, genoeg om ook die koude ruimte te verwarmen
Van jou geloof ik het nog ook Perkamentus! :-)

Popular posts from this blog

Crisis of transitie?

vreemde, hoopvolle dagen